Fertilitetsbehandling af kvinder med akupunktur
Fakta om akupunktur og kvinders fertilitet

Akupunktur - naturlig hjælp til graviditet

Akupunktur er en god hjælp til at regulere kvindens naturlige hormonelle balance. En krop i balance har overskud til at udvikle æg af en god kvalitet, og er med til at mindske bivirkninger fra evt. hormonindtag. Akupunktur afbalancerer kroppen og afspænder livmoderen. Når blodcirkulationen i livmoderen øges, øges også sandsynligheden for ægløsning.

Læs mere om akupunktur

akupunktur og kvinders fertilitet

Det kvindelige hormonsystem er meget kompliceret, og derfor kan selv småproblemer ofte være årsag til, at ønsket om at blive gravid ikke går i opfyldelse.

Kvinders hormonsystem er i højere grad afhængig af at være i balance end mænds hormonsystem. Der skal være optimal energi i hele systemet, fordi en ubalance i blot en enkelt af de hormonproducerende kirtler, vil forplante sig til det øvrige system.

Behandling - to metoder

Kvinder der har været igennem mange forsøg med IVF behandling (reagensglasbehandling) og IUI-behandling (inseminationsbehandling) uden at det dog har ført til graviditet, kan have gavn af en pause på ca. tre måneder. Her kan de følge et behandlingsforløb med akupunktur, og derefter genoptage IVF- og IUI-behandling. Akupunktur kan være med til at mindske bivirkningerne under IVF behandlingen. 

Man ser ofte et højt stressniveau hos kvinder der har været igennem mange mislykkede fertilitetsforsøg. Akupunktur virker regulerende og balancerende for stressniveauet, og øger kvindens chance for at blive gravid.

Ved ægudtagning kan smertebehandling udføres med akupunktur, hvis medicin vil undgåes.

Metode 1:
Akupunktur før og efter oplægning af æg.

Metode 2:
Behandlingen falder i to faser. I den første periode vil der oftest skulle behandles en gang om ugen, indtil ubalancen er genoprettet. Tidsrammen ligger som regl fra 6 til 24 uger.

© Marienlund Akupunktur Klinik 2010 • Lyd & Video leveret af Grafik og Musik • Hjemmeside leveret af The-Best-Designs.com