Akupunktur og livsenergien
Fakta om akupunktur

Akupunktur - Et spørgsmål om balance

Akupunktur er en 5000 år gammel kinesisk helbredelsesmetode, der nu er blevet anerkendt i vesten som et alternativ eller supplement til traditionel sygdomsbehandling.

Akupunktur er en blid behandlingsform, hvis virkning udelukkende opleves som en forbedring i helbredstilstanden.

Læs mere om akupunktur

Akupunktur, livsenergi og medianer

Livsenergien - qi - cirkulerer i menneskekroppen i 14 energibaner, som kaldes meridianer. Energien passerer organerne i en bestemt rækkefølge, i et bestemt kredsløb, der varer et døgn. Hvis energien bliver forstyrret kommer kroppen ud af balance.

Medianerne

Hver median har et antal akupunktur punkter som er kortlagt over hele kroppen. De 12 af meridianbanerne er knyttet til de tolv vigtigste organer og legemsfunktioner i menneskekroppen: Lunger, tyktarm, mave, milt, hjerte, tyndtarm, blære, nyre, kredsløb, galdeblære, lever samt en meridian kaldet tredobbelt varmer.

De to sidste meridianbaner kaldes Ren og Mai, og disse er yderst centrale. Meridianbanen Ren løber midt på kroppens forside, mens Mai løber midt på kroppens bagside. De to sidstnævnte er ikke tilknyttet bestemte organer, men har en styrende funktion til de øvrige 12 medianer.

Kontaktpunkter

Alle meridianbanerne ligger dybt inde i kroppen, og kan kun nå ud til overfladen vha. punkter på kroppen. Disse punkter ligger som perler på en snor, og kaldes også kontaktpunkter. Der er over 800 punkter fordelt på hele kroppen.

Akupunkturpunkterne kan påvises ved elektriske målinger, hvor der er mindre modstand ved punkterne end andre steder på huden.

Det er disse akupunkturpunkter der bliver brugt i behandlingen af sygdomme og lidelser, ved at regulere livsenergien Qi genoprettes balancen i kroppen.

 

© Marienlund Akupunktur Klinik 2010 • Lyd & Video leveret af Grafik og Musik • Hjemmeside leveret af The-Best-Designs.com